Σεμινάριο Χρήσης Αναπνευστικών Συσκευών

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με την Παιδοπνευμονολογική Μονάδα της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ για την υλοποίηση σεμιναρίων σωστής χρήσης αναπνευστικών συσκευών.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο φαρμακοποιός να γίνει «εργαλείο αποτελεσματικής παρέμβασης» για τη σωστή χρήση των εισπνεόμενων φαρμάκων σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και για την συμμόρφωση στη θεραπεία  σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού.

Σε συνεργασία με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους ήδη έχει ξεκινήσει να διαμορφώνεται το πρόγραμμα υλοποίησής τους, σε όλη την Ελλάδα. Κάθε σεμινάριο θα μοριοδοτηθεί με 8 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ.

Τα σεμινάρια με θέμα: «Σωστή χρήση συσκευών χορήγησης εισπνευόμενων  φαρμάκων – Ο ρόλος του φαρμακοποιού», θα υλοποιηθούν με την επιστημονική ευθύνη του Καθηγητή Παιδιατρικής Πνευμονολογίας ΑΠΘ, κ. Ιωάννη Ν. Τσανάκα και της πανεπιστημιακής επιστημονικής του ομάδας, ενώ συνοπτικά το πρόγραμμα της 8ωρης εκπαίδευσης περιλαμβάνει:

- Θεωρητική παρουσίαση των συχνότερων νόσων
- Περιγραφή και επίδειξη των συσκευών
- Πρακτική εξάσκηση σωστής χρήσης των συσκευών (σε μικρές ομάδες)

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και με τη στατιστική επεξεργασία και την ανάλυση των στοιχείων θα γίνει αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του όσον αφορά τον ασθενή, την πολιτεία και τον φαρμακοποιό.

Σας καλούμε να αξιοποιήσετε την ευκαιρία συμμετοχής στην εκπαιδευτική αυτή δράση, καθώς μόνο ο σωστά εκπαιδευμένος φαρμακοποιός μπορεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του ιατρού και του ασθενή στη διαχείριση της ασθένειας και να συμβάλει αποτελεσματικά στη συμμόρφωσή του στη θεραπεία.

Σεμινάρια

Σεμινάριο στην Κομοτηνή
Κυριακή 05 Απριλίου 2020
Σεμινάριο στην Κόρινθο
Κυριακή 08 Μαρτίου 2020
Σεμινάριο στην Καβάλα
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019